BatteryTest


Et lite program for kalibrering og testing av bærbare PC batterier. Testet på diverse HP, Lenovo, Acer, ASUS maskiner. Noen kan oppføre seg litt ustabilt hvor batteridriveren "glipper" litt og får programmet til å tro at man er et steg videre, noe som er vanskelig å forholde seg til. Derfor jeg lar programmet arkiveres i BETA tilstand. Jeg har kommet ca i mål med det så godt som jeg ville. YMMV som de sier...
Det er en 2x utladningsprosess og kommer naturligvis til å ta god tid på en PC med batteri i god tilstand.

Start programmet, lad opp, lad ut til du hører en tutelyd. Lad og lad ut igjen.
Programmet vil informere om fremgang og en rapport kan lagres i HTML format på skrivebordet når som helst.

Underveis i prosessen kommer helsen til batteriet til å kalibrere seg selv, noe som vil slå ut i de grønne barene til høyre.

Programmet vil også prøve å måle den kjemiske kvaliteten/helsen til batteriet. Det vil gjøre det ved å forutse varighet basert på gjennomsnittlig strømtrekk og måle det opp mot faktisk kapasitet og varighet i sanntid. Dårlig kjemisk kvalitet vil gjøre at batteriet lader ut fortere enn det burde, og denne testen er laget for å reflektere og diagnosere dette. Det er en viss margin man burde gi her, men ikke for mye. Noen minutter kan være normalt, særlig mye mer kan være tegn på dårlig tilstand.

Unngå bruk av maskinen mens du tester. Kunstig CPU belastning er aktiv under utlading for at det skal gå så fort som mulig mens det opprettholdes et stabilt strømtrekk å måle ut ifra. Programmet vil holde PCen våken mens det er aktivt.

BatteryTest.rar (passord: thronic.com)


Publisert: 13.jul.2023 12:46 | Oppdatert: 8.aug.2023 12:48.
Windows Programvare

Erklæring om bruk av informasjonskapsler/cookies

Ditt personvern er ivaretatt; Informasjonskapsler brukes kun for funksjon.

Tredjeparter som har sine egne erklæringer:
Site Stats
OK / Skjul